驚喜輕身巨型油畫 一星期極速收貨開箱記【非淘寶】

Agnes Cheung 張貼

原文出處:https://wow.esdlife.com/space.php?uid=73829&do=blog&id=401960

感謝客人FingyanWing的分享,希望可以為更多追求品質的客人提供實際參考!

 

話說我婚期係新年後一星期左右,大家見到我婚享好多野都係來自淘寶呢個偉大既發現上面,講真,我到宜家都唔知自己洗左幾多錢係上面(可能完婚後會慢慢計一計),但真係又方便又平是真的!

但係唯一一個缺點,臨近新年大陸好多都會好早收爐,足足放左一個月,呢個一月我都不斷在上面買買買,買極都買唔完咁,就係為左趕及新年前收貨,因為就算新年後上面都差唔多月中先復工,我費事趕頭趕命,但係唯一一樣比我想像中快收爐的就是印相簿及油畫的店,我本來有一輯自拍婚照想整多一本相簿同日本和服花嫁相想做一幅油畫,但係上星期再上店看一看,原來已經收爐同埋要新年後先復工,因為印刷需時,所以我都唔敢博,唯有轉投香港的公司!

由落單、對稿同收件只係用左短短一星期,本身佢地話要最少10日,我預早收到都好驚喜!

因為我同男友真係好鍾意之前年尾去日本影果輯和服婚照,但因為我是Join了當地的公司,只包了一本相簿,沒有油畫,所以一直都好想整多一幅,但拖下拖下冇左件事,到發現果時淘寶爐已收 -_-

呢間店係朋友介紹,專門是訂製油畫的,網上落單真係好方便,亦有提供唔同油畫Size選擇,價錢由HK$300起,當然做愈大會愈貴啦~價錢包埋順豐運費添!

 

落單之後佢地即日就會奉上印刷的預覽圖俾我睇,留意佢地唔包P相的!

落單對稿7日內已經極速送到,真係好快呀~

而拎一拎上手都奇怪,點解油畫會係咁輕身既,因為我台灣婚照果幅係幾重架!

開出黎係全部包哂泡泡紙,而4個角都有紙皮保護,包裝得十分好~運送過程都冇撞爛~

而佢地既油畫係用左優質進口油畫布,質感都唔錯,印刷方面都幾細緻,色水都同原圖冇分別~

終於知道點解咁大幅油畫會咁輕身,油畫背後係用左實木3.5cm內框,釘裝得好堅固,而且拎上手好輕,連無力如我都可以單手舉起!哈哈!

而油畫的包邊手工都做得好好,真係拎去會場搬來搬去都唔怕重呀~

所以如果自己仲有相整油畫,真係唔洗下下搵淘寶,今次選用呢間香港公司又快質素又高,價錢我覺得都合理,而且最喜歡一點就係它做出來的油畫好輕身!

簡單開箱婚享完畢!多謝收看!

 

更多相關文章:9大重點幫你分別油畫公司優劣

Canvas Sweet堅持認真對待每一幅油畫,讓油畫看起來和婚照一樣真實美好是我們的追求。Canvas Sweet選用存放十年也不會褪色的上級畫布,進口相框,配備專業的設計師和客服人員,並且建立了安全有保障的物流運輸,保證油畫質量,更加保護妳的油畫和妳的利益。選擇Canvas Sweet ,就是選擇了放心的婚照油畫 

了解更多關於整油畫的資料:http://www.canvassweet.hk/

聲明:文章版權歸Canvas Sweet香港油畫專門店所有,未經許可,禁止轉載。


分享這篇貼文



← 較舊的貼文 較新的貼文 →